Raes Motoren is trotse sponsor van Wouter Aelterman

Raes Motoren is trotse sponsor van Wouter Aelterman

Raes Motoren is trotse sponsor van Wouter Aelterman 2560 1707 Yamaha Raes

Wouter Aelterman sluit zijn 1e jaar in de Superbike klasse af als 4e!

Wouter Aelterman, maakte dit jaar de overstap naar de Superbike klasse, om meteen 4e te worden en een podium te behalen.
Lees het interview over hoe hij dit eerste seizoen tussen “de grote jongens” beleefde:

Wouter Aelterman:
Na afgelopen weekend heb ik er ongeveer 2000km op zitten met mijn R1.
Als je weet dat je op een gemiddelde circuitdag ongeveer 250km rijdt, ben ik best wel tevreden met waar ik nu sta met dit beest van een machine.
Zeker omdat het toch een bewogen jaar is geweest – en dan heb ik het C-woord nog niet eens uitgesproken.
Mijn (eerste, hopelijk laatste) sleutelbeenbreuk, opgelopen tijdens een training, heeft redelijk wat roet in het eten gegooid. Op zich was de breuk goed hersteld, maar fysiek was ik zeker niet de oude voor de races in Zolder. Een Superbike motor vergt nu eenmaal wat meer fysieke input dan een Supersport.
Mogelijks kan een nog betere afstelling hierbij helpen, maar toch…
Na mijn training op Assen tijdens het ZAC weekend, had ik veel goesting in de laatste manche tijdens de Gamma Days. Jammer genoeg hebben de rondetijden en posities dit niet gereflecteerd. Of verwacht ik teveel van mezelf? Lag het aan de koudere temperaturen? De crash, opnieuw op dezelfde schouder tijdens het trainingsweekend, heeft alles behalve geholpen. Wat als ik toch op regenbanden was gestart in de eerste race? Tijdens de tweede race dacht ik al na 2 ronden, ow f*ck nog 12 ronden, hoe ga ik dit volhouden?
Als hoogtepunt – zeer zeker – mijn eerste podium tijdens mijn eerste SBK raceweekend op het prachtige circuit van de Nürburgring! Een circuit dat me duidelijk heel goed ligt. Heeft deze uitslag de verwachtingen bij mezelf wat te hoog gelegd?
Hoe dan ook, ik ben content! 4e worden tijdens je eerste jaar bij de grote jongens is zeker prestatie om fier op te zijn.
Dit smaakt naar meer!
Merci aan Raes Motoren en iedereen die me hierin gesteund heeft!
We weten wat te doen deze winter, om volgend jaar fitter en sterker aan de start te staan in Croix!

Back to top